HSS mästaren Jonas Samson i Dragon Force 65 kommer att hålla i en informationsträff lördagen den 16 maj för att skapa intresse kring sporten. Jonas har stor kunskap och har seglat länge med denna båttypen.

Jonas säger…

”Mina tankar kring RC segling kan beskrivas enligt nedan:
Klubben har några båtar, klubben behöver utse ansvarig/ansvariga på dessa båtar – ansvaret ligger bl a i: se till så batterierna är laddade, att båtarna har de täckklisterlappar som behövs för att kunna använda båtarna, trim, rigg, skrov är i användbart skick.Det finns laddare, det finns batterier det finns täckklisterlappar. Båtarna finns på 2a våning i klubbhuset.

Jag kan ställa upp som informatör, men tar inget ansvar kring dessa båtar. Jag har sett till så klubben erhållit båtarna genom sponsring och båtarna tillhör klubben. Jag vet att det finns några aktiva båtar förutom mig själv i Halmstad. Ser framför mig en eller 2 träningstillfällen / vecka i HSS regi. Det finns bojar och startapparat. Uterummet är en perfekt ”lär dig RC segling”-s plats.

DF65 (Dragon Force 65) har tillverkat över 45000 båtar sedan 2013 och är världens snabbast växande kappseglingsklass globalt. I Sverige är vi mellan 30-50 båtar på rankingar och förbundet är väldigt aktivt. Coronaläget just nu gör att det nationella och internationella kappseglandes ligger lite i ide men kommer inom kort att köra igång igen.

Det finns svenska framgångar internationellt med en 5te plats på ett ”Globals Invitational Regatta” i storasysterklassen DF95 2018 i Dallas, samt en hedrande silvermedalj i UK Nationals förra året. Klassen formligen kokar nationellt och internationellt, allt fler kända namn väljer att ha en båt och vara med och kappsegla, det är dock inte så lätt som att ställa in skorna och tro att man ska vinna, det krävs, som i alla klasser, träning. Det är träning jag ser att vi ska få till veckoträningar i HSS, klubbens bryggor möjliggör vettiga banor i alla vindriktningar.

Förslag på en första ”get to gathering” är i klubbens uterum 16 maj kl 10.

Tisdagen den 19 maj i klubbens uterum kl 17:30, något av dessa datum så diskuterar vi fram vilken veckodag och tid som passar de flesta och försöker hålla detta några gånger framöver. Det är så man gjort i flera namnkunniga klubbar, KSSS, LjSS, GkSS, MSS mfl och fått upp deltagarantalet väldigt fort.”

Dragon Force 65 på Facebook

Jonas Samson mästare överst på pallen i Karlskoga.

Reportage nedan i amerikanska tidskriften ”US Sailing”

Taggar:

Inga svar på inlägget