Vår årliga Kristi Himmelsfärds eskader är i dag (13/5) tänkt att genomföras som planerat den 21/5-24/5 för medlemmar i Halmstad Segelsällskap, Grötviks Segelsällskap och Skallkrokens Båtsällskap. Hoppas du vill hänga på med din segelbåt och att vi blir flera segelbåtar på havet. Väder och vind rår vi inte över men prognoserna för nästa vecka från YR, Windy och SMHI visar något varmare och lite mer högtrycksbetonat väder jämfört med nuvarande vecka. Planen är att segla längs den halländska kusten söderut mot Öresund. Tänkta hamnar är Torekov, Mölle eller Höganäs. Som alternativ finns givetvis även Båstad med om den hamnen ligger bättre till pga vind och vädersituation. Alla dessa hamnar är kontaktade och de har duschar samt bekvämligheter öppna med reservation för att varje person tar sitt ansvar gällande rådande myndighetsrestriktioner. Vid bra väder kan vi med förstånd använda grillar i hamn, umgås i friska luften, prata seglingssnack, sommarplaner och givetvis hålla behörigt avstånd. Varje skeppare ansvarar för sin båts besättning gällande säkerhet, mat och dryck. I dessa coronatider är det många frågor och funderingar. I senaste Kryssarklubbens mail (8/5) från Västkustkretsen går det att läsa, citat: Vi får frågor från många medlemmar om hur det ska gå att förtöja i gästhamnarna och vad som gäller ang gränsen på 50 personer och vi har varit i kontakt med våra vänner som jobbar med Gästhamnsguiden och de har täta kontakter med alla gästhamnar. Vi har fått följande svar från dem: ”En gästhamn, likväl en camping, är boendeanläggningar och det är inte en “Allmän sammankomst”. Vi har även kontakt med SCR (Campingens riksförbund) och de ser det på precis samma sätt. Tvärtom ser vi båt som en bra semesterform då du automatiskt håller avstånd. Däremot ska gäster och personal iaktta försiktighet i offentliga utrymmen såsom toaletter och duschar samt på folktäta bryggor. Detta jobbar gästhamnarna hårt för och Riksföreningen Gästhamnar Sverige kommer också att skicka ut information och stötta när det gäller det”, slut citat.

Väl mött på havet under denna Kristi Himmelsfärds eskader, så blir det ett trevligt avstamp på en annorlunda seglingssäsong, 2020.

Anmälan sker i formuläret nedan senast tisdagen den 19/5.

Skepparmöte onsdagen den 20/5 på HSS(ute på altanen) klockan 18:00

Väl mött, Folke och Christer

[liveform form_id=4606]

Kategorier:

Taggar:

Inga svar på inlägget