Nu drar det ihop sig till final i Allsvenskan i segling 2020. På torsdag åker HSS upp till Västerås för den andra och avgörande deltävlingen. Lyckas team HSS placera sig i topp så är möjligheterna goda att det blir Champions League för Halmstads Segelsällskap nästa säsong.

– Vi siktar såklart på pallen i Västerås men var vi hamnar beror såklart också på motståndet. Vi kommer i alla fall att göra vårt bästa, säger Anders Hellekant och tillägger med ett skratt:

– En spik är en spik och fixar rätt mycket…

Med en fin niondeplats i bagaget från den första deltävlingen i Örnsköldsvik är målsättningen en topp-tre-placering i Västerås för HSS-laget, som består av Christoffer, Hellekant, Rebecca Hellekant, Petter Norrgren och Anders Hellekant. För att kvalificera sig för Champions League krävs att HSS klättrar i totalen och slutar bland de fem bästa klubbarna.

– Vi har varit ute och tränat i klubbens båt och det känns mycket bra. Vi har också hunnit segla en hel del annat i sommar, bland annat SM i 505 och danska mästerskapen i CB66, säger Anders Hellekant.

I Västerås möter Halmstads Segelsällskap några av Sveriges allra bästa kappseglingsklubbar. I år gör 18 lag upp om mästartiteln under de två deltävlingar som till slut fick klartecken att genomföras efter corona-pandemin. Kappseglingarna är direktdömda av domare på vattnet, så första båt i mål vinner. Precis som vanligt blir det många spännande race – och alla kan följa seglingarna via SSF:s sajt där det blir direktsändning.

Under två och en halv tävlingsdagar är Svenska Seglarförbundets ambition att starta 45 race – vilket innebär 15 race per klubblag. Korta race gör att starterna är extra viktiga och små misstag under racen kan bli dyrköpta – men ibland kan chansningar på banan löna sig.

HSS lag beger sig mot norrut på torsdag och vid lunchtid på fredag drar seglingarna igång i Västerås. Finalen på Allsvenskan i segling 2020 ser ut att bjuda på mer förutsägbara förhållanden och mindre puffiga vindar än vid deltävlingen i Norrland.

– Vi hoppas på lite mer vind än i Örnsköldsvik. Mycket vind är bra, då trivs och har fördel av vår boathandling, säger Anders Hellekant och fortsätter:

– Seglar vi riktigt bra kommer det att gå vägen. Vi är taggade och det känns väldigt roligt!

Här är en länk till resultaten och live-trackingen: www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/liveresultat/Resultat2020/

Foto: Daniel Stenholm

Taggar:

Inga svar på inlägget