Nu drar det ihop sig till final i Allsvenskan i segling 2020. På torsdag åker HSS upp till Västerås för den andra och avgörande deltävlingen. Lyckas team HSS placera sig i topp så är möjligheterna goda att det blir Champions League för Halmstads Segelsällskap nästa säsong.

– Vi siktar såklart på pallen i Västerås men var vi hamnar beror såklart också på motståndet. Vi kommer i alla fall att göra vårt bästa, säger Anders Hellekant och tillägger med ett skratt:

– En spik är en spik och fixar rätt mycket…

Med en fin niondeplats i bagaget från den första deltävlingen i Örnsköldsvik är målsättningen en topp-tre-placering i Västerås för HSS-laget, som består av Christoffer, Hellekant, Rebecca Hellekant, Petter Norrgren och Anders Hellekant. För att kvalificera sig för Champions League krävs att HSS klättrar i totalen och slutar bland de fem bästa klubbarna.

– Vi har varit ute och tränat i klubbens båt och det känns mycket bra. Vi har också hunnit segla en hel del annat i sommar, bland annat SM i 505 och danska mästerskapen i CB66, säger Anders Hellekant.

I Västerås möter Halmstads Segelsällskap några av Sveriges allra bästa kappseglingsklubbar. I år gör 18 lag upp om mästartiteln under de två deltävlingar som till slut fick klartecken att genomföras efter corona-pandemin. Kappseglingarna är direktdömda av domare på vattnet, så första båt i mål vinner. Precis som vanligt blir det många spännande race – och alla kan följa seglingarna via SSF:s sajt där det blir direktsändning.

Under två och en halv tävlingsdagar är Svenska Seglarförbundets ambition att starta 45 race – vilket innebär 15 race per klubblag. Korta race gör att starterna är extra viktiga och små misstag under racen kan bli dyrköpta – men ibland kan chansningar på banan löna sig.

HSS lag beger sig mot norrut på torsdag och vid lunchtid på fredag drar seglingarna igång i Västerås. Finalen på Allsvenskan i segling 2020 ser ut att bjuda på mer förutsägbara förhållanden och mindre puffiga vindar än vid deltävlingen i Norrland.

– Vi hoppas på lite mer vind än i Örnsköldsvik. Mycket vind är bra, då trivs och har fördel av vår boathandling, säger Anders Hellekant och fortsätter:

– Seglar vi riktigt bra kommer det att gå vägen. Vi är taggade och det känns väldigt roligt!

Här är en länk till resultaten och live-trackingen: www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/liveresultat/Resultat2020/

Foto: Daniel Stenholm

Tags:

3 Responses

 1. Söndagssteken satte man i halsen. Efter två superba dagar tidigare så trodde man inte annat än medalj, både i Västerås och i Årets allsvenska.
  Men när medaljracet avgjordes på sista länsen och “VI” fick 4 poäng och KSS 10, så vann “VI” hela helgens race i Västerås med en poäng före KSS och 2 före Hjuvik. Det räcker…och jag drar nu i mig en kall söndagsstek. Det var det värt.
  Heja Hellekants och Petter Norgren. Det är några år sedan, Petter, som vi hade full fart med gennaker mot Hittarpsrevet innan ni lyckades bärga den.
  Heja HSS. Nu har vi verkligen något att försvara till nästa år…
  Sinbad

 2. En spik fixar mycket, säger Hellekant. Så fixar han tre av fyra och leder över alla dessa extremt skickliga lag i Allsvenskan. Med sin nionde plats från Ö-vik tidigare, så ligger man samlat på bronsplats. Var stolta alla HSS-are för er förenings otroliga framgångar bland de absoluta toppseglarna i vårt avlånga land. Ligger det kanske något i att Laholmsbukten fostrar…!!*
  Grattis till gänget.
  Sinbad

 3. Stort lycka till.
  Ingen tvekan på att dom har tränat i sommar

  Foil brädan har fått bekänna färg i Skallkroken:)

  Åter igen lycka till

  / Peter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *