Efter en fantastisk insats i Västerås tog sig HSS till medaljseglingen i den allsvenska finalen. I ett mycket jämnt avslutningsrace seglade  Halmstad stabilt och slutade på en andra plats. KSSS blev femma vilket gjorde att Halmstads Segelsällskap skrällde –  och hamnade överst på pallen i Västerås. Därmed blir det Sailing Champions League för HSS 2021.

– Vi är jätteglada och har seglat bra. Det vare lite trögt till en början i dag men vi avslutade bra, säger Christoffer Hellekant som seglade tillsammans med Rebecca Hellekant, Anders Hellekant och Petter Norrgren.

Inför medaljracet var det som sagt oerhört jämnt. KSSS från Stockholm ledde deltävlingen i Västerås med flera poäng till godo – HSS låg på en andraplats och behövde att placera sig i topp i medaljracet och sluta tre placeringar före KSSS för att vinna. Efter en bra start och en ännu bättre avslutning seglade Halmstad in som tvåa efter Hjuvik, som tog hem finalracet i Västerås. KSSS slutade på en femteplats och totalt innebär det att HSS gick om KSSS – med en poäng.

– Oerhört roligt, säger Anders Hellekant och fortsätter:

– Vi har haft bra fart hela helgen och är samspelta ombord.

Inför finalen hoppades Anders Hellekant på en topp-tre-placering – och några spikar…

Så blev det onekligen. Halmstad inledde med en spik – och sedan fortsatte HSS att leverera och höll sig i toppen av tabellen hela helgen. Med totalt åtta spikar, två andraplaceringar och en tredjeplats på 15 seglingar är det ingen tvekan om att Halmstad seglade fantastiskt bra i Västerås – och är värdiga vinnare.

Tillsammans med en niondeplacering från deltävlingen i Örnsköldsvik fick Halmstad totalt tio poäng och slutar därmed trea i Allsvenskan i segling 2020 efter tvåan GKSS, från Göteborg, på sex poäng och ettan KSSS på fyra poäng totalt.

Det gör att HSS är klart för kval till Sailing Champions League 2021, där de allra bästa kappseglingsklubbarna från hela Europa gör upp om medaljerna.

Länk till resultaten:

Deltävlingen i Västerås:

https://swedishleague2020.sapsailing.com/gwt/Home.html#/series/leaderboards/:leaderboardGroupId=f2c093ea-1ab2-4896-b7a0-6229e8dea839

Allsvenskan i segling 2020:

https://swedishleague2020.sapsailing.com/gwt/Home.html#/series/:leaderboardGroupId=f2c093ea-1ab2-4896-b7a0-6229e8dea839

Taggar:

Inga svar på inlägget