Nu i helgen 26-27 september gick årets JSM i Zoom8 i Råå. 23 båtar deltog från olika delar av Sverige, vilket var ett deltagarrekord på flera år. Halmstad representerades av tre seglare, Ted Eriksson, Nova Berger och Alice Bibin. Båstad representerades av ytterligare tre seglare som allihopa har varit och tränat hos oss. Super roligt att vi blev ett så stort gäng som deltog på årets JSM i Zoom8!

Lördagen bjöd inledningsvis på lätta vindar vilket gjorde att första start inte genomfördes för ens efter lunch. Vinden ökade något mot eftermiddagen och 4 race kunde genomföras i lättare vindar vilket gav hela fältet bra förutsättningar.

Söndagen levererade betydligt mer vind och totalt 5 race genomfördes. Våra seglare var på hugget och det märktes att starkare vindar är vad dem är vana vid. Mer vind strulade till det för många seglare och fältet blev väldigt utspritt samt en hel del kapsejsningar. Trots detta kämpade alla seglarna på bra in i det sista.

Alla seglarna ska vara mycket nöjda med resultatet på deras första JSM i Zoom8. Nu väntas mer träning hemma och läger i Vänersborg under höstlovet med de andra Zoom seglarna. Gänget är taggade och vi ser framemot fler tävlingar 2021!

Vi tackar för väl genomförda seglingar av Råå Jolleklubb och god konkurrens från övriga deltagare!

Resultatet hittar ni här: JSM Zoom8 2020

Halmstads Zoom seglare, Nova, Ted och Alice
Taktiksnack inför nästa race är nödvändigt!
Man får inte glömma bort att fylla på med energi mellan racen!

Taggar:

Inga svar på inlägget