Första deltävlingen i Allsvenskan i Segling 2021 ställdes in på grund av pandemin. Nu har restriktionerna lättat och 18-20 juni är det äntligen dags för race.
– Vi är såklart supertaggade, säger Emelie Carlsson som seglar för HSS i Långedrag.
Tillsammans med Charlie Ekberg, Petter Norrgren, Ci Eriksson och Ted Eriksson utgör Emelie Carlsson Halmstads Segelsällskaps lag under den första delseglingen i Göteborg, där GKSS står som arrangör.
– Vi har varit ute och tränat ihop oss en del. Det är fantastiskt att HSS har båtar att låna för medlemmar så man enkelt kan komma ut och köra. Det är en förutsättning om man ska lyckas i Allsvenskan, säger Charlie Ekberg och tillägger med ett skratt:
– Halmstad har väl dessutom nån titel att försvara?


Deltävlingen i Göteborg kommer att anpassas efter myndigheternas rekommendationer och det innebär en del förändringar. Bland annat blir det färre sociala aktiviteter och skepparmöten ska genomföras digitalt och sändas på Youtube. Under helgen blir det massor med kappsegling: 18 klubbar från hela Sverige gör upp i korta sprintrace med sex båtar i varje start. Varje race tar cirka 15 minuter och det blir ofta mycket dramatik. Om allt går som planerat blir det 45 starter uppdelat på 15 flighter från fredag eftermiddag till söndag. Besättningen på varje deltävling ska bestå av max fem tävlande: minst två av varje kön samt minst en ungdom under 24 år ska finnas med ombord på varje race.
Precis som tidigare går det att följa Allsvenskan i segling live på Svenska seglarförbundets hemsida: Live & Resultat – Svenska Seglarförbundet (svensksegling.se)
Om man nu inte väljer att åka från Halmstad till Långedrag, förstås.
– Lite trist att den första deltävlingen i Skanör ställdes in men det känns väldigt kul att det i alla fall ser ut att bli tre deltävlingar, säger Anders Hellekant.


Deltävling två genomförs i Örnsköldsvik den 20-22 augusti och till avslutningen i Västerås är det Team Hellekant (Rebecca, Christoffer, Anders samt Julia Wennerdahl) som försvarar HSS färger. Till stor del samma besättning som förra året var med och såg till att Halmstads Segelsällskap, via en rafflande final, slutade på en tredjeplats totalt och säkrade ett deltagande i kvalet till Sailing Champions League 2021 i Kiel i slutet av juli.
– Det ska bli fantastiskt roligt att segla i Tyskland – om de nu bara släpper in oss, säger Anders Hellekant.
Och såklart är målsättningen även i år att HSS ska återfinnas i toppen av Allsvenskan efter den sista deltävlingen den 10-12 september.
– Halmstads Segelsällskap har en lång och fin kappseglingstradition. Vi skall göra vårt bästa för att vara med och slåss i toppen av Allsvenskan även i år, avslutar Anders Hellekant.

Taggar:

Inga svar på inlägget