I rasande vackert kvällsväder, ja propagandaväder, avgjordes årets tredje tisdagssegling. Som bekant har fyra varit inställda p g av Corona. Vi seglar en till nu på våren, nästa tisdag den 22 och sen har vi åtta stycken på höstomgången.

Alla seglare är välkomna. Det finns plats…

En del tar kappseglingen mycket allvarligt och är duktiga och andra känner att det är jättekul att komma ut och deltaga. Resultatet var inte överraskande. Ulf Bengtsson, med genuin och erfaren besättning, vann över Hellekant. I mål skilde 9 minuter till Hellekants fördel men det visade sig att gammal är äldst och Bengtsson vann efter beräknad tid, där hänsyn tagits till handicap, med 12 sekunder…
Bengtsson seglar en båt, Nordisk Folkbåt, som inte är konstruerad för modern kappsegling men designad för 75 år sedan. Hellekant en s.k. CB66 som definitivt är en racer. Två så olika konstruktioner och en skillnad på seglad tid med 9 minuter, så skiljer 12 sekunder på s. k. korrigerad tid.Vilket fantastiskt handicapsystem. Vi vill ha fler på banan. Vi vill ha fler som kommer ner och kikar och deltager i vår after sail, som hedersamt hanteras av Agneta, Jan Wickbom och ikväll också av Gunilla Bengtsson ( Ulfs fru ).

Anmäl er till nästa tisdag, ni som kanske tvekar något. Men även till Tylön Runt den 3 juli.
Välkomna

Taggar:

Inga svar på inlägget