Denna för HSS 110-åriga kappsegling, avgjordes i lördags den 3 juli.
15 var anmälda varav 2 var Windsurfingbrädor som har giltigt handicap, SRS-tal. Så 13 båtar i 2 grupper.

Resultatlistan kommer att bifogas senare pga lite tekniskt strul. En särskild eloge till Hellekants som på nytt satte oss andra på plats.

Roligt var att båda HSS J70 deltog. I den ena var våra seglingsinstruktörer från HSS Seglarskola, väl representerade, och befälhavare var Wilma Larsson, som förutom sin styrelseplats, har ett långt förflutet som instruktör och ansvarig för Seglarskolan. Ci Eriksson, Wilmas efterträdare, har bl.a  satsat på att representera HSS i Allsvenskan och detta med framgång. Ci seglade med en erfaren och duktig J70 seglare i lördags, Lars Smedberg, och jag misstänker dom kände sig jagade av Juniorerna.

Vilket väder! Vi som deltog, tycker synd om er som inte kunde vara med.

I grupp 1 vann Ulf Bengtsson med en gedigen besättning och detta trots att det egentligen inte var deras favoritväder. Starkt seglat. Grupp 2 och totalt var alltså Hellekants i HSS J70. Stort grattis.

Här några ord från 2 relativt nya medlemmar och nyblivna seglare.
Katrin och Lars Häggström med Katrin i vår Valberedning och Lars som vice ordförande, säger så här om sin första Tylön Runt.
– En härlig seglingsdag, från semesterseglare till kappsegling är det några steg och det är tacksamt att erfarna seglare – som Lars Meijer – följer med och handleder. En viktig del för att få allt fler att delta i kappseglingarna! Även vår hund Lolly fick lära sig lite nytt när spinnakern sträckte ut.

Funktionärer som organiserade allt, det var Boije Svensson och Karl-Otto Strömberg, Ulf Karlsson och Jan Wickbom och allt detta under ledning av Stellan Nilsson. HSS önskar att fler deltar på våra lokala seglingar och alla, oavsett kunskap, är välkomna.

Nästa segling är från HSS till Torekov och blir som en tripp till Torekov under tävlingsliknande former.

Glädjande var att den kvinnliga andelen av deltagarna, den var ganska stor. I synnerhet i Wilmas J70, där en manlig junior fick segla med 4 tjejer. Och, inte minst, dom gjorde det utmärkt med en av HSS J70 båtar.

/Lars Meijer

Taggar:

Inga svar på inlägget