Efter 10 täta seglingar slutade Emelie Carlsson 5:a i dam VM i E-Jolle och bästa svenska båt. En mycket meriterande insats. Jag skulle tänka mig att det har gett Emelie energin att fortsätta satsa på sin segling. Det skall bli spännande att följa Emelie framöver. Förutom E-Jolle är Emelie engagerad i HSS satsning på J-70/Allsvenskan. Allsvenskan samlar några av Sveriges mest meriterade seglare och HSS har kanske den bästa serien sedan starten av alla svenska klubbar. Efter första delseglingen i Göteborg ligger HSS på en 8:e plats.

Nästa stora internationella segling där HSS utmanar världseliten går av stapeln den 29 juli – 1:e augusti i Kiel. Det är kval till Champions Legue där världens bästa segelklubb skall utses. Varje land har en representant på plats och Sverige representeras av HSS. I besättningen ingår Christoffer, Rebecca, Anders Hellekant och Petter Norrgren. Vi hoppas kunna följa besättningen med direktrapporter från Kiel.

Hoppas våra engagerade juniorer blir stimulerade av de goda exemplen och bestämmer sig för att satsa på segling och på sikt mäta sin förmåga både nationellt och internationellt.

Taggar:

Inga svar på inlägget