Precis som Christian Backhausen med besättning rundar av sin tur till st Tropez i Frankrike där de seglar mot Europas storbåts elit har vi två team till igång. Ett i Marstrand/Sverige och ett i Porto Cervo/Sardinien/Italien.

Evenemanget i St: Tropez pågår från 25 september till 9 oktober. I år deltar mer än 300 båtar i Voiles de Saint Tropez.

Samtidigt representeras HSS av ett team i Porto Cervo, finalen i Sailing Champions League 2021 – där de möter de allra bästa kappseglingsklubbarna i Europa.

Det var efter insatsen i Allsvenskan i segling 2020, där Halmstad slutade på en tredje plats, som det blev kvalsegling i Kiel tidigare i somras. Via en rafflande insats i Kiel, inte minst i avslutningen, tog sig HSS vidare till helgens final på Sardinien.

På plats i Porto Cervo, och försvarar klubbens färger, är just nu Christoffer Hellekant, Rebecca Hellekant, Anders Hellekant och Carl Johansson, som nyligen dessutom vann SM-guld i CB66-klassen.

Här väntar tre dagars kappsegling – och motståndet är minst sagt kvalificerat. Bland de deltagande klubbarna, som kvalificerat sig genom att vinna eller placera sig i topp i respektive lands nationella liga, finns flera europeiska toppklubbar.

I helgen är det dags för Seglingens Mästare – och det är ett stenhårt startfält som är på plats i
Marstrand. 46 besättningar, som alla vunnit SM i någon klass under året, kämpar om att bli svensk
mästare bland svenska mästare 2021. Charlie Ekberg Ehnlund och Emelie Carlsson, som blev etta
respektive trea i SM i e-jolle tidigare i sommar , seglar för HSS tillsammans med Petter Norrgren
från HSS och Kjell Ekberg.

I Marstrand sköter Daniel Stenholm all publicering och HSS har hyrt ut en av våra J-70 båtar till Seglingens mästare. Allt på samma helg, snacka om en fantastisk segelklubb. Det är ingen, inte någon klubb i Sverige som matchar detta. Höj hatten och var outgrundligt stolta över att vara medlem i denna 111 år ”gamla” klubb.

Taggar:

Inga svar på inlägget