Nu seglas finalen i Sailing Champions League 2021 – och HSS är på plats i Porto Cervo på Sardinien och möter de allra bästa kappseglingsklubbarna i Europa.

Det var efter insatsen i Allsvenskan i segling 2020, där Halmstad slutade på en tredje plats, som det blev kvalsegling i Kiel tidigare i somras. Via en rafflande insats i Kiel, inte minst i avslutningen, tog sig HSS vidare till helgens final på Sardinien.

På plats i Porto Cervo, och försvarar klubbens färger, är just nu Christoffer Hellekant, Rebecca Hellekant, Anders Hellekant och Carl Johansson, som nyligen dessutom vann SM-guld i CB66-klassen.

Här väntar tre dagars kappsegling – och motståndet är minst sagt kvalificerat. Bland de deltagande klubbarna, som kvalificerat sig genom att vinna eller placera sig i topp i respektive lands nationella liga, finns flera europeiska toppklubbar.

Utöver HSS är även KSSS kvalificerade och på plats med Mikael Lindqvist till rors, som är den regerande svenska mästaren i just klassen J/70 och som placerade sig på en fin 13:e plats på EM i Köpenhamn bland 98 deltagare.

Mellan 7 och 10 oktober kommer 31 kappseglingsklubbar från 16 nationer att göra upp om den prestigefyllda titeln ”Europas bästa kappseglingsklubb 2021”. 76 race är planerade och på torsdagen inleds kvalificeringsseglingarna som pågår fram till lunchtid på söndagen

Finalseglingarna sänds live på Youtube mellan kl. 12.00 och 16.00 på lördag och söndag och kommenteras av de brittiska experterna Andy Rice och Mark Rhodes i studion och Nynne Ammundsen följer seglingarna live på havet.

På söndag eftermiddag gör de fyra klubbarna som ligger i topp efter kvalificeringsomgången upp om förstaplatsen ­ och då avgörs det vilket klubblag som får sitt namn ingraverat på den åtråvärda silverpokalen.

Redan i år kan alla kappseglingsintresserade medlemmar i HSS se positivt på framtiden. Eftersom HSS allsvenska lag även 2021, genom tre finfina insatser i årets Seglingsallsvenskan, placerade sig bland de fem bästa klubbarna 2021 blir det Sailing Champions League även säsongen 2022.

Lördagens livesändning på nätet går att hitta på https://www.youtube.com/watch?v=oRsrtBZt7Jg

Söndagens livesändning på nätet går att hitta på https://www.youtube.com/watch?v=M7uQin9D5Zk

Finalen i Sailing Champions League 2021 kan du följa på den här länken, där finns också tracking och resultat:

https://scl2021.sapsailing.com/gwt/Home.html#/regatta/overview/:eventId=f98b7dc9-1d54-4c14-a07d-85c4cb1533ba

Taggar:

Inga svar på inlägget