Torsdagsärtor december 2021

Utmaningen – en nästan omöjlig segling från Mallorca till Skanör

I en tid, där alla andra stannar hemma, är Vebers tvingade att ta sig till Spanien för att segla hem sin nyinköpta båt. Seglingen går inte helt som förväntat. Dåligt väder, stängda hamnar och problem med båtens namn ger dem flera utmaningar. Men en lång oceansegling bjuder också på stora upplevelser, livsdrömmar och insikter.

Men “Utmaningen” handlar inte bara om en segling som blir mer eller mindre non stop från Mallorca till Skanör, utan också hur de lyckas kombinera ekorrhjulet av arbete och hus med långsegling.

I sin som alltid positiva ton skildrar Thomas och Margareta Veber glädjen med att vara på havet och att få leva ombord på sin båt under långa seglingar – trots att det är en omöjlig resa som de ger sig ut på.

Ni är välkomna till en ny givande ”Torsdagsärtor” som startar klockan 18:00 med ärtsoppa och pannkakor, för att därefter följa med Margareta och Thomas på deras äventyr till havs.

Thomas och Margareta har även skrivit några inspirerande böcker som: ”Slusshandboken” (2017), ”Ett år utan skor” (2018), ”Ankarliv” (2019), ”Utmaningen” (2021).

Anmäl ditt deltagande med rubriken ”Torsdagsärtor” via mail till info@hss1910.se eller skriv upp dig på anslaget i klubbhuset.

Välkomna, Fritidsbåtskommittén

Taggar:

Inga svar på inlägget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *