Allsvenskan Segling genomförde sin första deltävling, av fyra, i helgen som gick i Skanör. HSS ställde upp med Christoffer Hellekant, Anders Hellekant, Julia Wännerdahl, Rebecca Hellekant och Carl Johansson.

Redan på fredagen visade HSS-laget var skåpet ska stå och ledde seglingarna efter första dagen. Laget trivdes bra i vågorna och vindarna som liknade de Halmstadvatten som vi är vana vid. Det är ett mycket sammansvetsat gäng som har seglat mycket tillsammans och det visar sig i manövrar och båtfart, där de varit i en klass för sig.

Lördagen bjöd sedan på ännu bättre väder för Halmstadsseglarna. 10-12 m/s och två meter vågor samtidigt som solen sken under hela dagen. HSS-laget utökade ledningen efter fantastiskt fin segling där de verkligen kunde briljera på undanvindarna.

På söndagen var det lite lugnade vindar och HSS-laget åkte på sin första plump i protokollet när de fick ett straff för att ha varit utanför banbegränsningen inför starten i ena racet. Banbegränsningen fanns för att seglarna inte skulle komma för nära sandbankarna utanför stranden. Det hela slutade med en femteplats, men i racet efter revanscherade de sig snabbt och tog en sedvanlig förstaplats.

Inför finalseglingen ledde HSS med 6 poäng före Sotefjordens Segelsällskap och 7 poäng före Åmålsviken. I finalen delas det dessutom ut dubbla poäng, så HSS hade råd att vara 3 placeringar sämre än både Sotefjorden och Åmålsviken.

I starten låg HSS tillsammans med Sotefjorden utanför startfartyget och KSSS lyckades stänga luckan för dem båda, vilket gjorde att de kom efter direkt i starten. Åmålsviken, som alltså låg på tredje plats inför finalen kom loss fint och fick segla sitt eget race från start till mål och vann finalen.

Det var spännande hur HSS skulle placera sig, efter att ha seglat upp sig till fyra efter första varvet tappade de lite på sista kryssen och på sista länsen kom ett snabbt stormandes Sotefjorden och seglade förbi HSS, som då blev sexa och sist i finalen. Det räckte till slut till en fin andraplats totalt i Skanör för HSS-gänget.

En fantastiskt fin placering för vårt Halmstadlag som lägger grunden för de kommande deltävlingarna. Den 17-19 juni är nästa deltävling i Långedrag och HSS kommer ställa upp med samma lag som i Skanör. Ska vi slå vad om att förstaplatsen är i siktet för dem då 🙂

Resultatlista finns på denna länk.

Text & foto: Daniel Stenholm

Taggar:

Inga svar på inlägget