Hej på er alla båtvänner,

Hoppas allt är väl och att ni fått sjösatt även om våren varit både kall och långdragen. Juni, juli och augusti som Gessle sjunger gäller i allra högst grad oss.

Jag har nu suttit på ordförandeposten i ett halvår och börjar väl så smått få grepp om saker och ting. Vår förening lever och frodas i många stycken, men en sak som står helt klart för mig är att vi är på väg in i stora förändringar, både föreningsmässigt men också rent fysiskt. Kommunen har för avsikt att utveckla östra sidan av Nissan, både med bostäder och någon sorts bro, vilket vi alla känner till. Vad gäller bron “tror jag på det när jag ser det” men i övrigt har man redan satt många saker i rörelse. Båtklubben Najaden och alla byggnader utmed kajen är uppsagda och förväntas vara borta inom en inte avlägsen framtid. Problemen i Grötvik är nog också något vi, på sikt, kommer att känna av.

Vår sida Nissan och vår yta, känns inte som utmanad, tvärtom, kommunen har nog en tanke om att vi ska både finnas kvar men också utvecklas i takt, så har åtminstone jag tolkat samtalen vi fört och för. Jag ser det som ett mycket bra tillfälle att fundera på vad vår förening ska innehålla och också hur den ska drivas framöver. Att styrelsen ska hålla ihop allt på fritiden med insatser från oss medlemmar kommer, tror jag, bli svårt framöver. Hamnkapten Leo, medhjälpare Christer och kanslist Pearl jobbar ofta mer än vad som ryms i deras anställningar. Vår anläggning fungerar men är till åren kommen och vissa delar går på övertid. Vi behöver komma fram till vad vi vill göra och därefter skapa förutsättningar tillsammans med kommunen.

Som sagt, jag ser det som ett ypperligt tillfälle att göra ett ordentligt omtag och utveckla ett HASS 2.0… men det förutsätter att ni/vi vill ställa upp och göra jobbet, för det tror jag inte kommunen är särskilt intresserade av faktiskt. Jag vill verkligen be er alla att ta en fundering kring de här sakerna så kan vi träffas efter sommaren och utarbeta något som vi sedan presenterar för kommunen.

Har du frågor kring detta eller för all del, frågor, synpunkter, undringar etc. kring både stort och smått… tveka inte att höra av dig, antingen till personalen eller mig, du kan alltid (fram till kl. 21, jag är ingen kvällsmänniska) på mail eller telefon: folke.connect@gmail.com, 0703-122251.

Ha nu en go’ sommar, använd flytväst och var rädda om er i största allmänhet.
Folke Berntson
Ordförande

Taggar:

Inga svar på inlägget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *