Välkommen till hemsidan för HSS Seglarskola!

Hos oss har du möjligheten att lära dig att segla från grunden, eller fördjupa dina kunskaper inom seglingen. HSS erbjuder kurser i Optimist och C55. Välkomna till en kul men blöt sport!

CORONA

HSS planerar att genomföra den planerade seglarskolan under sommaren. Om läger skulle förändras kommer de som anmält sig att meddelas så snart som möjligt. Avbokningsregler – se information under “Avbokning” nedan.

Optimist i grötvik även i år!

Vi fortsätter på samma sätt som 2020 att ha optimistkursen v.30 i Grötviks hamn. Samma glada gäng med instruktörer då det drivs i HSS regi. Det uppskattades mycket förra året så vi kör på ett år till!

Seglarskolan Halmstads Segelsällskap

Optimist i Grötvik även i år!

Varför ändra ett vinnande koncept? Seglarskolan kör även i år Optimist kursen v.30 i Grötviks hamn vilket sker i HSS regi, Det uppskattades mycket förra året så vi kör på ett år till!!

Välkomna till en kul men kanske lite blöt sport!

CORONA
HSS planerar att genomföra den planerade seglarskolan under sommaren. Om läget skulle förändras kommer de som anmält sig att meddelas så snart som möjligt. Avbokningsregler – se information under “Avbokning” nedan.

Corona-pandemin

Segla är en av de sporter som fungerar bra trots corona-pandemin. Man är utomhus, utan närkontakt och i optimisten är man ensam i sin båt.

Det är viktigt att både elever och tränare känner sig trygga. Därför är det viktigaste att vara fullt frisk, utan förkylningssymtom, när man deltar i seglarveckor och träningar.

Vi är noga med att hålla avstånd till varandra. Samlingar mm hålls utomhus eller på altanen till klubbhuset där vi också äter. Och var och en behöver vara noga med att tvätta händerna. Vi kommer att informera både föräldrar och barn inför varje vecka för allas trygghet.

Vi följer löpande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Svenska Seglarförbundet och informerar och justerar om rekommendationerna ändras.

Har ni frågor om detta är ni välkomna att höra av er.

Anmäl dig till seglarskolan nu!

Kurser

Optimist V25 Söndag – Torsdag, 9-15  / FULLTECKNAD!

Optimist V26 Måndag – Fredag, 9-15  / FULLTECKNAD!

Optimist V27 Måndag – Fredag, 9-15

Optimist V28 Måndag – Fredag, 9-15

Optimist V30 Måndag – Fredag, 9-15 (Grötvik)


C55 V25 Söndag – Torsdag, 9-15 / FULLTECKNAD!

C55 V26 Måndag – Fredag, 9-15 / FULLTECKNAD!

C55 V27 Måndag – Fredag, 9-15 / FULLTECKNAD!

C55 V28 Måndag – Fredag, 9-15 / FULLTECKNAD!

C55 V29 Måndag – Fredag, 9-15  / FULLTECKNAD!

C55 V30 Måndag – Fredag, 9-15  / FULLTECKNAD!


Priser

Optimist: 1900 kr
C55: 2100 kr

Bokas flera veckor per person utgår en rabatt med 500:- på efterföljande kurstillfälle (max 500:- i total rabatt per person). I avgiften ingår båthyra på 500 kr för hela veckan. Om ni har egen Optimist går det givetvis bra att använda den istället..

Anmälan

Längst ner på sidan hittar du anmälningsformuläret. Kursavgiften faktureras efter anmälan och ska vara betald för att delta på kursen. OBS! En anmälan för varje barn ni anmäler.

Ovanstående är vår planering för året och förutsätter att tillräckligt antal seglare anmäler sig till respektive kurs.


Avbokningsvillkor

Avbokningsreglerna är modifierade pga Corona och följande gäller: Om avbokning görs 7 dagar före kursens start återbetalas kursavgiften med undantag för en avbokningsavgift på 100 kronor. Skulle avbokning ske inom 7 dagar ifrån kursstart återbetalas kursavgiften med undantag för en bokningsavgift på 400 kronor.

Upplägg

Kurserna är förlagda måndag till fredag (ev. avvikelser, se under rubriken kurser), med start kl.9 och avslut vid kl.15. Vi utgår ifrån Halmstads Segelsällskap, med undantag för Optimist v.30 som utgår från Grötviks hamn.

Onsdagsträning

Alla som gått seglarskolan under någon av veckorna är sedan välkomna på vår grön(nybörjar)träning varje onsdag mellan kl.17-19. Här fortsätter vi med lite kappseglingskunskaper, små regattor samt träning på att hantera båten. Anmälan till onsdagsträningarna görs senast dagen innan på Facebook på sidan HSS seglarskola under aktuellt inlägg eller till seglarskolan@hss1910.se.

Facebook

Visst finns vi på Facebook. Ni hittar vår sida här Seglarskolan på Facebook. Här lägger vi ut bilder och händelser från seglarskolan.

Frågor?

Kontakta Ci Eriksson som är huvudansvarig för seglarskolan 2021. Ni når Ci på:

Tel: 072-551 98 19

E-post: seglarskolan@hss1910.se


Anmälan seglarskolan


Optimist – den första båten

Optimistjollen är en enmansjolle och den utmärkta båten att börja segla i som barn. Idag är det förmodligen en av världens största båtklasser och den mest spridda kappseglingsklassen.

I Optimistjollen får du lära dig seglingens grunder och kursen innehåller både teori och praktik.

Teoriundervisningen innehåller bland annat seglingsteori, väjningsregler och knopslagning. På vattnet blir sedan teori till praktik. Våra instruktörer följer med i sina motorbåtar och instruerar och hjälper till samtidigt som eleverna får uppleva känslan att klara av båten på egen hand. Vi försöker dela in er efter kunskapsnivå så att även fortsättare får lite utmaningar. Efter kursen kan du gå vidare med träning i någon av våra träningsgrupper.

Åldersgränsen för optimist är 8-15 år och du måste också kunna simma 200 meter.

C55 – stabil tremansbåt

C55 är en både snabb, rolig, trygg och säker kölbåt konstruerad av Pelle Petterson och utsedd till bästa skolbåt av Svenska Seglarförbundet. Under kursen har man möjlighet att lära sig att segla en lite större, stagad båt. Är man nybörjare tar vi givetvis allt från grunden samtidigt som vi ser till att utmana dig som har tidigare erfarenhet. Våra instruktörer är erfarna jolle- och kölbåtsseglare som alltid ser till att du får en rolig och mycket lärorik vecka.

Åldersgränsen för C55 12 år och uppåt. Du måste också kunna simma 200 meter.

Kontakta Seglarskolan