Välkommen till HSS Seglarskola!

Hos oss har du möjligheten att lära dig att segla från grunden, eller fördjupa dina kunskaper inom seglingen. HSS erbjuder kurser i Optimist och C55. Välkomna till en kul men blöt sport!

CORONA

HSS planerar att genomföra den planerade seglarskolan under sommaren. Om läger skulle förändras kommer de som anmält sig att meddelas så snart som möjligt.

Optimist i grötvik även i år!

Vi fortsätter på samma sätt som 2021 att ha optimistkursen v.30 i Grötviks hamn. Samma glada gäng med instruktörer då det drivs i HSS regi. Det uppskattades mycket förra året så vi kör på ett år till!

Seglarskolan Halmstads Segelsällskap

Nu är anmälan för seglarskolan 2022 öppen!

Välkomna till en kul men kanske lite blöt sport!

CORONA
HSS planerar att genomföra den planerade seglarskolan under sommaren och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Om läget skulle förändras kommer de som anmält sig att meddelas så snart som möjligt.

Corona-pandemin

Segla är en av de sporter som fungerar bra trots corona-pandemin. Man är utomhus, utan närkontakt och i optimisten är man ensam i sin båt.

Det är viktigt att både elever och tränare känner sig trygga. Därför är det viktigt att vara fullt frisk, utan förkylningssymtom, när man deltar i seglarveckor och träningar. Vi är också noga med att tvätta händerna.

Vi följer löpande informationen från Folkhälsomyndigheten och Svenska Seglarförbundet och justerar om det blir någon ändring i rekommendationer.

Har ni frågor om detta är ni välkomna att höra av er.

Anmäl dig till seglarskolan nu!

Kurser

C55: v.25-30

Optimist: v.25-28, v.30.

V. 25 börjar på söndag v. 24 eftersom fredag v. 25 är Midsommarafton. Detta gäller både optimist- och C55-kursen.

Priser

Optimist: 1900 kr
C55: 2100 kr

Bokas flera veckor per person utgår en rabatt med 500:- på efterföljande kurstillfälle (max 500:- i total rabatt per person). I avgiften ingår båthyra på 500 kr för hela veckan. Om ni har egen Optimist går det givetvis bra att använda den istället..

Anmälan

Längst ner på sidan hittar du anmälningsformuläret. Kursavgiften faktureras efter anmälan och ska vara betald för att delta på kursen. OBS! En anmälan för varje barn ni anmäler.

Ovanstående är vår planering för året och förutsätter att tillräckligt antal seglare anmäler sig till respektive kurs.


Avbokningsvillkor

Om avbokning sker tidigare än 3 veckor före kursstart, återbetalas kursavgiften med undantag för en avbokningsavgift på 400 kronor. Vid avbokning 3-2 veckor före kursstart återbetalas 50% av kursavgiften. Vid avbokning senare än 2 veckor innan kursstart återbetalas inte kursavgiften. Om möjligt erbjuds kurstillfälle vid senare tillfälle. Vid sjukdom eller skada kan undantag för dessa avbokningsregler ske vid uppvisande av läkarintyg.

Upplägg

Kurserna är förlagda måndag till fredag (ev. avvikelser, se under rubriken kurser), med start kl.9 och avslut vid kl.15. Vi utgår ifrån Halmstads Segelsällskap, med undantag för Optimist v.30 som utgår från Grötviks hamn.

Onsdagsträning

Alla som gått seglarskolan under någon av veckorna är sedan välkomna på vår grön(nybörjar)träning varje onsdag mellan kl.17-19. Här fortsätter vi med lite kappseglingskunskaper, små regattor samt träning på att hantera båten. Anmälan till onsdagsträningarna görs senast dagen innan på Facebook på sidan HSS seglarskola under aktuellt inlägg eller till  seglarskolan@hss1910.se

Facebook

Visst finns vi på Facebook. Ni hittar vår sida här Seglarskolan på Facebook. Här lägger vi ut bilder och händelser från seglarskolan.

Frågor?

Kontakta Alice Bibin Nilsson som är huvudansvarig för seglarskolan 2022. Ni når Alice på:

Tel: 073-510 75 59.

E-post: seglarskolan@hss1910.se


Anmälan seglarskolan

Shortcode is empty

Optimist – den första båten

Optimistjollen är en enmansjolle och den utmärkta båten att börja segla i som barn. Idag är det förmodligen en av världens största båtklasser och den mest spridda kappseglingsklassen.

I Optimistjollen får du lära dig seglingens grunder och kursen innehåller både teori och praktik.

Teoriundervisningen innehåller bland annat seglingsteori, väjningsregler och knopslagning. På vattnet blir sedan teori till praktik. Våra instruktörer följer med i sina motorbåtar och instruerar och hjälper till samtidigt som eleverna får uppleva känslan att klara av båten på egen hand. Vi försöker dela in er efter kunskapsnivå så att även fortsättare får lite utmaningar. Efter kursen kan du gå vidare med träning i någon av våra träningsgrupper.

Åldersgränsen för optimist är 8-15 år och du måste också kunna simma 200 meter.

C55 – stabil tremansbåt

C55 är en både snabb, rolig, trygg och säker kölbåt konstruerad av Pelle Petterson och utsedd till bästa skolbåt av Svenska Seglarförbundet. Under kursen har man möjlighet att lära sig att segla en lite större, stagad båt. Är man nybörjare tar vi givetvis allt från grunden samtidigt som vi ser till att utmana dig som har tidigare erfarenhet. Våra instruktörer är erfarna jolle- och kölbåtsseglare som alltid ser till att du får en rolig och mycket lärorik vecka.

Åldersgränsen för C55 12 år och uppåt. Du måste också kunna simma 200 meter.

Kontakta Seglarskolan