Våra seglingar är öppna för alla, unga som gamla, nybörjare som erfarna, kvinnor som män. Klubbens egna båtar C55 och J/70 kan bokas och man kan delta med dessa i tävlingarna.

Seglingarna under 2024 äger rum 7 maj – 18 juni för vårsäsongen samt 30 juli – 10 september för höstsäsongen. Totalt 14 st seglingar.

Nytt för i år är att anmälan och resultathantering sker via en app i telefonen – Klubbsegling. Appen finns att hämta både på Google play och Appstore.

Man anmäler sig och sin båt i appen och får en startid. Vid målgång klickar man i appen och får tillgång till resultatet direkt. Mer information om och instruktioner till appen hittar man på www.klubbsegling.se Instruktionsfilmer kring appen finns på https://www.youtube.com/@klubbsegling

Vi har även i år 4 stycken alternativa banor, vindriktning och vindstyrka avgör vilken bana som skall seglas.

Tisdagsadministratörerna använder sig av Sjöfartsverkets digitala tjänst VIVA som underlag för beslut. Aktuell bana meddelas via appen runt 17.30.

Både start och målgång hanteras av seglaren själv i appen vilket förutsätter att var och en tar eget ansvar för att vi skall kunna ha enkla och roliga seglingar.Tisdagsseglingar 2024

Vid anmälan i appen anger man om man ska segla shorthanded, och man anger även om man ska segla utan undanvindssegel.

Seglingen genomförs med två startgrupper:

Grupp 1 SRS – 0,949 start 18.00

Grupp 2 SRS 0,950 – start 18.10

För att registreras i tävlingen krävs att man går i mål senast 20.10.

Seglingen ställs in om medelvinden understiger 2,0 m/sek eller överstiger 12 m/sek eller om byvinden överstiger 15 m/sek.