Du är nu medlem i en anrik ideell förening…

…som med stor tillförsikt ser framtiden an. HSS bildades 1910 och har över 600 medlemmar. Det finns drygt 200 båtplatser vid våra bryggor – och lika många på land för vinterförvaring, vissa av dem inomhus. På av föreningen arrenderad mark, äger vi hela anläggningen och vi har en tillfredsställande ekonomi.

Vi är mycket stolta över vår klubb – och inte minst över vad våra föregångare har åstadkommit.

Sedan årtionden finns en unik HSS-anda som går ut på att ”vi försöker greja det själva”. Medlemmarna ställer upp och hjälper till när något ska fixas, något som skapar god klubbkänsla och bra sammanhållning – samtidigt som vi kan hålla avgifterna nere.Bland medlemmarna finns en stor kapacitet och en oerhört bred kunskap. Detta ser vi bland annat på våra arbetsdagar, i våra projekt, i kommittéer, grupper och i styrelsen.

HSS har arbetsdagar två till fyra gånger per år. Där träffas vi, gör vår insats för klubben, ”bryggljuger” lite och lär känna varandra. Vi jobbar även i olika projekt för att hålla vår anläggning i gott skick.

Tillsammans skapar vi en klubb som vi kan vara stolta över och samtidigt får man många goda kontakter och trevliga stunder.

HSS har en mycket stolt kappseglingstradition. Vi fostras i Laholmsbukten som kan vara ganska ombytlig när det gäller väder och vind. Klubbens duktiga seglare har i både svenska och utländska vatten tagit hem många fina segrar.

Sommartid bedriver HSS sedan många år en populär seglarskola för både barn, ungdomar och vuxna. Våra välutbildade och mycket duktiga juniorer är instruktörer och med jollekommitténs hjälp sköter de verksamheten. Klubben har egna båtar: Optimistjollar, Zoom 8:or och C 55:or som används i undervisningen. På onsdagskvällarna har jolleseglarna träning – har man ingen egen båt kan man låna en av HSS.

Tisdagskvällar på vår och höst är heliga för seglarna i HSS – och har varit det sedan 1930-talet.

After Sail

Då är det kvällskappsegling med After Sail och gott tilltugg. Alla är välkomna, och deltagarna är allt från de duktigaste tävlingsseglarna till de glada nybörjarna.

HSS deltar i Allsvenskan i segling och har gjort det sedan starten 2015. J70-segling är en modern seglingsform med korta race, och lagen är mixade och består av både juniorer och seniorer.

HSS är allmänt erkänd för att vara en duktig kappseglingsarrangör och vi har under åren arrangerat SM, NM, VM Guldpokalseglingar, rankingseglingar, med mera. Kappseglarna trivs i HSS och tycker att vår klubb ger bra service, har en gemytlig stämning och mycket god mat.

Våra funktionärsbåtar och klubbens alla ideella krafter är en viktig del för att kunna genomföra de uppskattade arrangemangen. Vill du vara med och delta som funktionär och samtidigt kanske lära dig något nytt är du välkommen att höra av dig till seglingskommittén.

Under vinterhalvåret organiseras intressanta föredrag och kurser i HSS regi, info om detta finns på vår hemsida: www.hss1910.se

HSS är medlem i Riksidrottsförbundet (RF) och följer dess stadgar och mål. HSS deltar aktivt i RF:s utbildningar och fortbildningar av instruktörer och funktionärer.

Organisation

Vår organisation består av en styrelse och ett antal kommittéer. Läs mer om detta på www.hss1910.se Där hittar du också kontaktpersoner för de olika kommittéerna.

Klubben har några deltidsanställda som tillsammans med medlemmars ideella insatser håller anläggningen i skick och sköter det administrativa arbetet.

Du har nu fått en liten inblick i föreningen och vi önskar dig varmt välkommen till vår fina klubb. Som du förstår så är medlemmarnas insatser en viktig bit av verksamheten i en ideell förening, därför hoppas vi att du vill och kan bidra med dina kunskaper.

Vi står alla – mentorer, funktionärer och även andra medlemmar – till förfogande om du undrar över något.

Vår hemsida innehåller mycket information om bland annat kommande evenemang, anmälan till kappseglingar, anmälan till sjösättning/upptagning, styrelseprotokoll, många fina bilder och mycket annat.

Med seglar- och båthälsningar
Halmstads Segelsällskap
info@hss1910.se 
+46 760 268 795