Nu seglar HSS i Örnsköldsvik

I helgen är det till slut dags för årets första deltävling av Allsvenskan i Segling. Från HSS deltar Ci Eriksson, Ted Eriksson samt Anders och Christoffer Hellekant. Detta är sjätte året i rad som Allsvenskan seglas – och HSS har varit med sedan starten. 

 • Det är väldigt kul att Allsvenskan äntligen kommer igång. Vi är helt klart laddade, säger Anders Hellekant som tillsammans med bland andra Christoffer finslipade formen genom att segla danskt mästerskap i CB66 i Hornbaek.
 • Vi kände att vi till en början var lite ringrostiga och att vi gjorde en del misstag. Men på tredje dagen kom vi igång bra och slutade på en andra plats, säger Anders Hellekant.

  I Örnsköldsvik, som är en av de båda deltävlingar som i år går att genomföra på grund av corona-pandemin, väntar ett aningen annorlunda upplägg. Svenska Seglarförbundet har tillsammans med Riksidrottsförbundet och polisen hittat ett sätt att genomföra arrangemanget på ett säkert sätt: bland annat blir det inga stora sammankomster, begränsad service till deltagarna och skepparmötet sänds via Youtube. I gengäld har SSF satsat lite extra att få ännu bättre live-sändningar på Youtube och Facebook. 

  En annan stor skillnad är att HSS inte hyr ut några båtar till denna deltävling på grund av avståndet. Ci Eriksson tar tillsammans med Ted Eriksson tåget de över 100 milen till Örnsköldsvik.
 • Det är en lång resa men vi får använda tiden till förbereda oss så gott det går. Jag har höga förväntningar och hoppas på en bra placering, säger Ci Eriksson som är med i Allsvenskan för tredje året.
  Det är också tredje gången som Allsvenskan seglas i Örnsköldsvik. Resultatmässigt har det blivit det en sjundeplats och förra året slutade HSS på en hedrande fjärdeplats.
 • Vi vet att det ofta är svårseglat i Örnsköldsvik men vi ska göra så gott vi kan, säger Anders Hellekant.

  Klockan 12.00 på fredag den 14 augusti skjuts varningssignalen för första start – sedan pågår Allsvenskan till och med söndag eftermiddag.

Här är en länk till resultaten och live-trackingen: www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/liveresultat/Resultat2020/

Taggar:

Inga svar på inlägget