Idag lämnade vi en trevlig hamn, Vejbystrand. Vi fick kraftig motvind ut ur hamnen så det gällde att hålla i roder och ge maskinen full fart framåt. Därefter seglade vi i en härlig sydvästlig vind mot Torekov. Vinden låg och pendlade mellan 9-10,5 m/s och gav oss stundtals rejält med översköljande sjö. Vi rundade Bjärehalvön och gick in i Laholmsbukten med Hovs Hallar om styrbord. En härlig doft av hägg och syrén spred sig ut över havet. Det är magiskt att segla så landnära vid Hovs Hallar och mot Båstad. Efter en stilla undanvindssegling, då åsen läade oss, nådde vi Båstad och placerade åtta Halmstadflaggade segelbåtar i innerhamnen. Vi fortsatte med, som blivit en liten traditionen under helgen, att sträcka ut våra ryggar och leder med ett yogapass under Katrins ledning. Väldigt uppskattat av alla. Mat blev det som vanligt vid grillen då vädret gav uppehåll och lite sol. Några familjer hade mutat sina söner med Peppes Bodega, inget dåligt val. Sen avslutades kvällen med stilla seglarsnack i stugorna. Tack alla för en otroligt härlig seglarhelg med allt vad seglarliv innehåller som kraftig respektive svag vind, sol, svallande vågor, regn, trevlig gemenskap, härliga diskussioner och mycket skratt. I morgon blir det att bege sig till respektive hemmahamn.

Väl mött igen,

Fritidsbåtskommittén, HSS

Taggar:

Inga svar på inlägget