Tack vare förra årets fina prestation i Allsvenskan, där HSS kom på en fin tredjeplats, blev klubben kvalificerad till kvalet till Sailing Champions League, som seglades i Portugal. Hellekant & co seglade mycket bra och kvalificerade sig därmed till finalen i Sailing Champions League, där de bästa klubbarna i Europa gör upp om vilka som är allra bäst.

I slutet av juli seglades finalen i SAILING Champions League i Travemünde, där de 36 bästa klubblagen i Europa var med (inklusive två australiensiska, och en nyzeeländsk klubb). Seglingarna ingick i Travemünde Sailing Week, så det var bra drag i hamnen med mycket seglare och håll igång. Det seglades under fyra dagar, och förutom HSS hade även KSSS, Hjuviks Båtklubb och Sotefjordens Segelsällskap kvalificerat sig.

Halmstad representerades av Anders Hellekant, Calle Johansson, Rebecca Hellekant och Christoffer Hellekant.

– Vinden var ganska lätt, det var aldrig planingsväder, vilket vi brukar vara bra i. Det var vridigt och lurigt, ungefär som när det blåser ostligt i Halmstad (ni som vet, ni vet 😉 ), berättar Anders Hellekant.

– Vi seglade bättre och bättre allt eftersom, vi lärde oss av våra misstag, och gör man ett misstag i det här fältet så blir man direkt omseglad av ett par tre båtar, minst! De lag som låg högre upp i resultatlistan höll sig på en jämn hög nivå, vi blandade lite både riktigt bra placeringar och några sämre, fortsätter Anders.

HSS seglade dock fantastiskt bra och slutade till slut som bästa svenska lag på en 13:e plats!

– Vi är otroligt nöjda med vår prestation. Och fantastiskt roligt att bli bästa svenska lag, avslutar Anders.

Vilken otrolig bedrift för vår lilla klubb ute i Europa!

Övriga svenska placeringar:
23. Hjuviks Båtklubb
25. KSSS
35. Sotefjordens Segelsällskap

Stort grattis från hela klubben till vår besättning från Halmstad som seglat fantastiskt bra!

Resultatlista finns på https://sailingchampionsleague2022.sapsailing.com/gwt/Home.html#/regatta/leaderboard/:eventId=efc6e644-225f-43b1-94e1-690ac1cfd220

Taggar:

Inga svar på inlägget