Vi är nu i skrivandets stund 10 (tio) båtar anmälda till vår årliga Kristi Himmelsfärds eskader som genomförs som planerat den 13/5-16/5 för medlemmar i Halmstad Segelsällskap, Grötviks Segelsällskap och Skallkrokens Båtsällskap. Hoppas även du vill hänga på med din segelbåt eller motorbåt så vi blir ännu fler båtar på havet med gemensamt mål. Väder och vind rår vi inte över men långtidsprognosen för den veckan, bl.a. från SMHI visar på något varmare och lite mer högtrycksbetonat väder. Första hamn är Torekov, därefter seglar/går vi dit vinden bär. Beslut om nästa hamn tar vi gemensamt under torsdagskvällen. Vi har ju efter Torekov nära till Vejbystrand. Därefter, under lördagen, kan man fundera på Mölle, Höganäs eller varför inte vända om och ta 20m under lördagen för att angöra Båstad. Sedan har man hemmahamnen cirka 14m bort. Flera stopp, kanske då även i nya hamnar för några båtar, ger ju även välbehövlig försäsongsträning kring båthantering i hamn för skepparen. Hamnarna är kontaktade (Torekov och Vejbystrand) och de har alla bekvämligheter öppna samt vi är mycket välkomna. Vid bra väder använder vi givetvis grillarna i hamn, umgås ute i det fria, pratar seglingssnack, båtliv i allmänhet och sommarplaner i synnerhet. Det har även ryktats om yoga-pass med avstånd för säsongsovana och stela seglarkroppar efter ankomst i hamnarna. Vi ser fram emot detta. Varje skeppare ansvarar för sin båts besättning gällande mat och dryck samt givetvis säkerheten. Vi håller tummarna för en härlig seglingshelg och ser fram emot gött väder och trevlig covid säkrad samvaro. Med tanke på den rådande covid situationen i samhället i stort gäller fortsatt försiktighet från vår sida. I Svenska Kryssarklubben, Västkustkretsens mail från den 8/5-20 går det att läsa: Vi får frågor från många medlemmar om hur det ska gå att förtöja i gästhamnarna och vad som gäller ang gränsen på antalet personer enligt FHM och vi har varit i kontakt med våra vänner som jobbar med Gästhamnsguiden och de har täta kontakter med alla gästhamnar. Vi har fått följande svar från dem: ”En gästhamn, likväl en camping, är boendeanläggningar och det är inte en “Allmän sammankomst”. Vi har även kontakt med SCR (Campingens riksförbund) och de ser det på precis samma sätt. Tvärtom ser vi båt som en bra semesterform då du automatiskt håller avstånd. Däremot ska gäster och personal iaktta försiktighet i offentliga utrymmen såsom toaletter och duschar samt på folktäta bryggor. Detta jobbar gästhamnarna hårt för och Riksföreningen Gästhamnar Sverige kommer också att skicka ut information och stötta när det gäller det”.

Väl mött!

Torsdag: Avgång kl. 11:00 från respektive hemmahamn med ankomst till Torekov under eftermiddagen.

Fredag: Avsegling mot den gemensamt beslutade hamnen

Lördag: Eventuellt åter Torekov eller Båstad

Söndag: Hemfärd

Anmälan gärna nu, men dock senast onsdagen den 12/5

Fritidsbåtskommittén

Taggar:

Inga svar på inlägget