I helgen genomfördes North Sails Trim Cup i Halmstad, arrangerat av HSS och North Sails. Fältet bestod till största delen av CB66:or men även en ungdomsbesättning från HSS med J/70 deltog.

Med från North Sails var segelmakarna Henrik Ottosson och Andreas Turesson, som båda seglat väldigt mycket CB66 och J/70, så det var många nyttiga tips som delades ut till både etablerade och nya seglare i klasserna.

Henrik Ottosson ger lite tips

Under fredag eftermiddag och lördag förmiddag var det coachning och träning, sedan under lördag eftermiddag och söndag kördes en tävling. Hela 10 race hanns med under Olle Bergs ledning. Vinden var ostlig under de tre dagarna varierade vindstyrkan så att vi fick allt ifrån 5-10 m/s.

I resultatlistan hittar vi HSS-besättningen med Christoffer Hellekant som rorsman överst med en fantastiskt fin serie på 9 st förstaplatser och en andraplats. På andraplats hittar vi rutinerade Karin Dahlberg från Lerums SS, och trea blev Filip Ståhl från SS Kaparen.

Karin Dahlberg, Mattias Alm och Fredrik Hansson

I Christoffers besättning fanns Calle Johansson och Anders Hellekant.

– Vi är mycket nöjda med seglingarna. Speciellt länsarna gick fantastiskt bra. Vi seglade en del med Calle även under förra året, bland annat i Allsvenskan, och nu hittade Christoffer och Calle ett väldigt fint samarbete ombord med trim och riktigt fina gippar, berättar Anders Hellekant.

– Det ser väldigt lovande ut inför säsongen, Calle kommer att segla mycket med oss framöver. Kommande helg blir det kvalet till Sprint-SM som avgörs i Karlsborg i CB66:or till råga på allt, och sedan kommer vi i Allsvenskan att segla två delseglingar med en besättning beståendes av Christoffer Hellekant, Anders Hellekant, Calle Johansson, Julia Westerdahl och Rebecca Hellekant. Dessutom seglar vi Champions League i Villamoura, Portugal med start den 26/5, så det kommer att bli mycket seglat tillsammans, fortsätter Anders.

Från HSS seglade även en ungdomsbesättning som bestod av Isak Löfgren till rors, Ci Eriksson, Wilma Larsson, och Sara Johansson. Ungdomarna gjorde riktigt fint ifrån sig och det var bra träning inför Allsvenskan i Åmål som de ska segla tillsammans.

På lördagskvällen var det även en trevlig regattamiddag på restaurangen The Gate.

Halmstads Segelsällskap passar på att tacka alla funktionärer som såg till att göra helgen möjlig.
Text & Foto: Daniel Stenholm

Fullständigt bildgalleri från lördagen finns på https://gallery.danielstenholm.se/northsailstrimcup2022/

Några av alla inblandade funktionärer hittade vi på startfartyget

Taggar:

Inga svar på inlägget