Så var det då äntligen dags för våra traditionsenliga tisdagsseglingar att dra igång igen! Redan den 3:e maj drar den första tisdagen igång och vårsäsongen sträcker sig till den 21 juni. Sedan drar höstsäsongen igång igen den 2:a augusti och håller på till den 20:e september. Hög tid att sjösätta era båtar med andra ord 🙂

Nytt för i år är att vi återinför möjligheten att anmäla sig som shorthanded, dvs om man endast är ensam eller max två personer ombord. Att anmäla sig som shorthanded ger för de flesta båttyper ett lägre SRS-tal, och vi vill med detta givetvis uppmuntra alla att vara med i tisdagsseglingarna och vara konkurrenskraftiga även om man inte är full besättning.

Annars fungerar det mesta om vanligt. Anmäl er senast kl 16:00 via hemsidan. SRS-talen är uppdaterade för 2022 så anmäl er så tidigt som möjligt för att visa att det kommer att bli rejält med båtar på tisdagsseglingen. Allt som flyter och har segel är varmt välkomna!

Ni som kör med SRS-mätbrev matar som vanligt in era uppdaterade mätbrev i systemet.

Senast kl 17:30 hissas det på flaggstången framför klubbhuset vilken bana det blir.

Det finns två olika klasser, där brytpunkten går vid SRS 0,960. Klass 1 med SRS < 0,960 startar kl 17:50:00 och klass 2 med SRS >= 0,960 startar 18:00:00.

Efter seglingarna blir det nån form av trevligheter efteråt i klubbhuset, och resultatet tillkännages.

Om man inte har någon båt och är sugen att segla så kan man anmäla sig till HSS J/70-båtar som besättning. Detta gör man via anmälningssystemet och trycker då på knappen “Segla J/70 som besättning”.

Mer information om tisdagsseglingarna kan hittas på denna länk och anmälan sker på anmälningssidan.

Väl mött på havet och på land!

Taggar:

Inga svar på inlägget